Мемоари Биографии Пътеписи

Разгледани книги

Нова Намалена цена! Нашата Лили Уголеми

Нашата Лили

12,15 лв

-10%

13,50 лв

Повече информация

Издателство Наука и изкуство Корицимеки
Година1975Страници110
Език българскиФорматсреден
ISBN~Състояниемн. добро

Откъси от книгата...


Със снимков материал.

ЕДНО ИМЕ СВЕТКАВИЧНО СЕ НАЛОЖИ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕСТРАДЕН ПОДИУМ, БЪРЗО СТАНА ПОПУЛЯРНО И В ЧУЖБИНА, ДОРИ В СТРАНИ С ИСТИНСКИ ТРАДИЦИИ В ЕСТРАДНОТО ИЗКУСТВО: ЛИЛИ ИВАНОВА ИЛИ ПРОСТО ЛИЛИ.

ТАЙНАТА НА ТОЗИ УСПЕХ В СЪЩНОСТ НЕ Е ТАЙНА: ВЕЛИКОЛЕПЕН ГЛАС. СОБСТВЕН СТИЛ. ПРЕЦИЗЕН ВКУС ПРИ ПОДБОРА НА РЕПЕРТОАРА И ... УПОРИТ ТРУД ЗАЕДНО С ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЕМОЦИОНАЛНОСТ И АРТИСТИЧНОСТ — ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ, ЗА ДА БЪДЕ ПОПУЛЯРНА.

ОБИЧАНА И ПРЕДПОЧИТАНА ЛИЛИ ИВАНОВА КАКТО В БЪЛГАРИЯ, ТАКА И В МНОГО ДРУГИ СТРАНИ. ПОРЕДИЦА ГОЛЕМИ МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ — „ЗЛАТНИЯТ КЛЮЧ" НА БРАТИСЛАВА. ПЪРВА НАГРАДА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА ЕСТРАДНАТА ПЕСЕН В БАРСЕЛОНА.
ПЪРВА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА В АТИНА. „ЗЛАТНА ПЛОЧА" В КАН . . .
НЕ Е НУЖНО ДА БЪДАТ ИЗБРОЯВАНИ ВСИЧКИ.
ЗА ДА СЕ ВИДИ ПРИЗНАНИЕТО КЪМ ЕДИН АРТИСТ И ИЗВЪН НАГРАДИТЕ ГОЛЯМАТА, ТРУДНО ИЗМЕРИМА ЛЮБОВ НА ШИРОКАТА ПУБЛИКА.

ЗА ЛИЛИ ИВАНОВА Е ПИСАНО МНОГО — И В БЪЛГАРИЯ, И В ЧУЖБИНА. КНИГАТА „НАШАТА ЛИЛИ" СЪДЪРЖА РАЗКАЗИ НА НЕИНИ УЧИТЕЛИ, КОЛЕГИ, БЛИЗКИ, ПРИЯТЕЛИ И ПОЧИТАТЕЛИ, КОИТО, ПРОСЛЕДЯВАЙКИ ОТДЕЛНИ СЛУЧКИ ОТ НЕЙНИЯ ЖИВОТ.
В СЪЩНОСТ СГЛОБЯВАТ ЧЕРТИТЕ НА АРТИСТА И ЧОВЕКА ЛИЛИ ИВАНОВА. ТЕЗИ СТРАНИЦИ, РАЗБИРА СЕ, НЕ ИЗЧЕРПВАТ ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ НА НЕЙНИЯ ЖИВОТ
И НА НЕЙНАТА АРТИСТИЧНА КАРИЕРА, НО ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ЧИТАТЕЛЯ ДА НАДНИКНЕ В ЕЖЕДНЕВИЕТО НА АРТИСТКАТА. ДА ПОЧУВСТВУВА НЕЙНАТА ОБИЧ
КЪМ ИЗКУСТВОТО И КЪМ ХОРАТА, КЪМ КРАСОТАТА И СЪВЪРШЕНСТВОТО.

ДА СЕ ВЕСЕЛЯТ И ДА ТЪГУВАТ С НЕЯ И НЕЙНИТЕ ПРЕЖИВЕЛИЦИ. ДА Я ПОЧУВСТВУВАТ ОЩЕ ПО-БЛИЗКА. НЕСЪМНЕНО ..НАШАТА ЛИЛИ" НЕ ИЗЧЕРПВА ЦЯЛОСТНО
И АРТИСТИЧНАТА КАРИЕРА НА ИВАНОВА. ЗАЩОТО Й ПРЕДСТОЯТ ОЩЕ МНОГО И МНОГО ГОДИНИ. В КОИТО ТЯ ЩЕ ТВОРИ И ЩЕ РАЗДАВА РАДОСТ И НАСЛАДА НА МНОГОБРОЙНИТЕ СИ СЛУШАТЕЛИ.

30 други книги от същата категория: