Лечение Здраве Спорт Медицина Хранене

Разгледани книги

Източен специален масаж Уголеми

Източен специален масаж

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоХелиопол Корицимеки
Година1995Страници190
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBNСъстояниенова

Откъси от книгата...


МАСАИУКИ САЙОНДЖИ е роден в Токио през 1943 г. Той е директор на Международния институт по профилактична (превантивна) медицина. В младежка възраст учи в Търговския факултет на Университета Мейдзи, но междувременно прекъсва следването си. Преподавайки китайски език и калиграфия, Сайонджи се запознава с Оно Хидеказу, изследовател по възстановителна терапия по Шаолин - бойно изкуство, който го обучава на своите умения. После Сайонджи влиза в японското училище по терапия за ръчен масаж, където по-обстойно изучава теорията.

След дипломирането си, прилагайки някои методи и на Народната медицина, той създава оригинален лечебен метод „хълбочно-изправяща притискващо-разтриваща терапия", като по този начин систематизира природното лечение. Под негово ръководство японското дружество по „хълбочно-изправяща притискващо-разтриваща терапия" постига очевиден успех.

„Всеки иска да бъде здрав. Но как хората да не се разболяват или поне това да става по рядко - това е твърде голям проблем. В това отношение аз мисля, че хората трябва да поставят на първо място профилактиката."

30 други книги от същия раздел: