Лечение Здраве Спорт Медицина Хранене

Разгледани книги

Храна и лечение Уголеми

Храна и лечение

7,20 лв

Повече информация

ИздателствоКибея Корицимеки
Година2002Страници420
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBNСъстояниенова

Откъси от книгата...


Представяйки широк кръг идеи - от древната далекоизточна философия до най-новите медицински изследвания - Аннмари Колбин развенчава редица митове за модерния начин на хранене и убедително показва ползата от придържането към традиционните храни и вслушването в собственото си тяло. Чрез разглеждане на храните като цялостни системи, авторката разкрива решаващата роля на храната за предпазването от болести, дава насоки за избор на най-подходящ индивидуален хранителен режим, обяснява забележителните лечебни свойства на някои храни и отразява въздействието на храните върху настроението и поведението.

АННМАРИ КОЛБИН е специалист по лечебно хранене и природни лечебни техники.
В „Храна и лечение” авторката разглежда храните като цялостни системи и разкрива решаващата им роля за предпазване от болести. Убедително са показани ползите от традиционното хранене и вслушването в гласа на собственото тяло. Насоките за индивидуален хранителен режим и забележителните лечебни свойства на някои храни са свързани с въздействието им върху настроението и поведението. Диетите са основани на съзнателния избор не само на физическа, но и на философска и емоционална перспектива.
Но... „Не е правилно една диета да се прилага за когото и да било без прекъсване”;
„При насилване на болния човек да се храни, „за да има сили” се пропуска фактът, че силите се изчерпват и при храносмилане” – Това са две хапки от диетата на Колбин.

30 други книги от същия раздел: