Културология и антропология

Разгледани книги

Народопсихология. Том 1-2 Уголеми

Народопсихология. Том 1-2

Продуктът вече не е наличен

Страници715
ИздателСлавена
Корицимеки
Година1995
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниеотлично!

Повече информация

Размисли върху написаното и ненаписаното за българската народопсихология на национален характер, Българинът и властта
Работил в продължение на 30 г. като журналист в национални медии – вестници, радио и телевизия. Автор на повече от 45 книги – пътеписи, есета, разкази, романи, публицистика. Негова е и тритомната “Българска народопсихология”. Марко Семов е автор на десетки монографии и стотици статии в периодичния печат по проблемите на общественото развитие и националната психология на българите.
Семов е преподавател по народопсихология и есеистика в Софийския университет “Климент Охридски” и в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. "Аз не мисля, че българинът днес е станал по-зъл, по-лош, по-агресивен, отколкото си е българинът въобще. Не споделям оценката, че българите са се променили кой знае колко в последните 15 години.
Един народ не се променя толкова лесно, още повече за няколко години. Кармата, същността и националната плът на един народ са едно много дълготрайно образувание, че да духне вятърът и то да се огъне по неговата посока. Но времената и обстоятелствата могат да изваждат за определено време от тъканта на този народ черти и поведение, които са свързани с оцеляването..."

3 други книги от същия раздел: