Художествена

Разгледани книги

Копнея за живот. Писма и дневници Уголеми

Копнея за живот. Писма и дневници

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

Издателство Христо Г. Данов Корици меки
Година 1986Страници 247
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние добро

 

Откъси от книгата...


ПРЕДИСЛОВ

„Раждането не е моментно събитие, а дълъг процес. Целта на живота е да се родим докрай, а трагедията му — че мнозина от нас умират, преди да са се родили докрай. Да живееш означава да се раждаш всяка минута. Смъртта настъпва тогава, когато раждането спира."
Ерих Фром

Макси Вандер ни остави хиляди писма и страници от дневника си, някои от които самият аз още не познавам. Очакват ни не някакви литературни сензации — тя не е писала всичко това за широк читателски кръг — и не откровения, а удивителният процес на съзряване на едно обикновено момиче, обладано от страстното желание да познае какво е и какво би могъл да бъде животът.

Ако изходим от горепосоченото мото, избрано от нея за един роман в писма, който Макси Вандер имаше намерение някога да започне, то тогава тя не е мъртва, нещо повече: нейното „раждане" бе не само дълъг процес, продължил през целия й живот, той продължава и сега и ние не знаем кога ще завърши. Това е книга, която не се нуждае от какъвто и да е коментар, читателят може би дълго ще мисли и ще я приеме с ума, със сърцето си, с всичките си пет сетива, а и с шестото чувство, онази частица ирационално, приказно, фантастично, която Макси Вандер издирва в...

30 други книги от същия раздел: