Хоби

Разгледани книги

Нова Полезни съвети и рецепти за всички Уголеми

Полезни съвети и рецепти за всички

16,00 лв

Страници412
ИздателТехника
Корицитвърди
Година1982
Езикбългарски
Форматсреден
СъстояниеБлизо до отлично
Забележкалеко захабени корици

Повече информация

В книгата са дадени практически знания, съвети и многоброния рецепти с основна цел — да се даде отговор на всички възможни проблеми, възникващи в бита на съвременния човек от града и селото.
Първият раздел съдържа познания за организирането на едно съвременно домакинство.
Във втория раздел са разгледани накратко различните текстилни тъкани, методите за пране, избелване, гладене, колосване, видовете перилни препарати, подходящи за всеки вид тъкани, и др.
В третия раздел са дадени съвети за запазване на облеклото и обувките, начини за почистване на петна, за багрене на тъкани и прежди при домашни условия със синтетични и природни багрила, за декориране на тъкани чрез техниката „Батик“ и др.
В четвъртия раздел са разгледани въпросите, свързани с качеството и съхраняването на хранителните продукти, дадени са рецепти за ободрителни питиета и лечебни чайове, идеи за използуване на отпадъците от домакинствата и др.
В петия раздел са включени полезни съвети за различни подобрения на жилището — изолация от шума и студа, поправки по водопроводната и електрическата инсталация, отоплението и др.
Раздел шести е озаглавен „Отвсякъде и за всекиго по нещо“. В него са дадени сведения за различните козметични средства, рецепти за лепила и китове, мастила, ленти за пишещи машини, импрегниране на тъкани срещу влага, гниене и огън, начин за домашна обработка на кожи и др.
Книгата е илюстрирана със 126 черно-бели и цветни фигури.
Предназначена е за широк кръг читатели.

30 други книги от същия раздел: