Хоби

Разгледани книги

Магията на плетенето Уголеми

Магията на плетенето

9,90 лв

Повече информация

ИздателствоЕгмонт Корицимеки
Година2014Страници128
ЕзикбългарскиФормат16.50 / 22.50 / 1.00 cm
ISBN9789542713401СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


25 страхотни и уникални дизайна за специални украшения!

Какво свързва кралското семейство на Великобритания, Джулия Робъртс, папа Франциск и Дейвид Бекъм? Магията на плетенето, разбира се! Всички те са забелязани с украшения, направени от цветни ластици – новата световна мания.
С помощта на тази идейна, единствена по рода си книга всеки има възможност да овладее тънкостите на плетенето с цветни ластици и да създаде най-различни прелестни и оригинални украшения. Изданието съдържа 25 неповторими дизайна за плетене на гривни, колиета, пръстени, медальони, калъфче за телефон и много, много други. Всеки от тях е придружен с точни и ясни инструкции как може да се създаде стъпка по стъпка. Нагледни илюстрации помагат на начинаещи и пристрастени да създадат своите ефектни украшения. Необходимо е единствено човек да се снабди с комплект цветни ластици със специален стан или с прашка за плетене и творческият процес може да се развихри!

Книжката не съдържа материалите за направа на гривни!
Историята на "Магията на плетенето"

Създател на манията по плетенето с цветни ластици, обхванала целия свят, е 45-годишният бивш инженер на Nissan Cheong-Choon Ng, малайзийски емигрант в САЩ от китайски произход. Идеята му хрумва, когато решава да помогне на дъщерите са да си направят по-интересни гривни. През 2011 г. той инвестира всичките си спестявани в размер на 10 хиляди долара за поръчка на ластици от Китай. Днес, три години по-късно, състоянието му се оценява на 130 милиона долара.
Но това не е всичко. Плетенето с ластици не се ограничава само до бижута, но се разпростира и към света на модата. Запалените фенове са готови да създадат всичко от сандали през бански до може би най-известната рокля, направена от 20 хиляди ластика. През юли тази година тя беше продадена за 170 хиляди лири при стартова цена от 50 лири.

Принципът при създаването на украшения с ластици е същият като при плетенето. Ластиците трябва да са малко по-дебели и значително по-здрави от тези, които се продават за коса. Те се нанизват в определена последователност с помощта на специален стан, специална прашка или с пръстите на ръката – някои използват дори моливи или щипки за простиране. Това, което прави творчеството с ластици уникално, е възможността да се създават разнообразни модели, както и най-различни фигури, без да са необходими специални технически умения. Нужни са само търпение, сръчност в ръцете и полет на въображението. Същевременно специалистите са категорични, че плетенето с цветни ластици насърчава важни умения у децата като способност за концентрация, фина моторика, креативност, упоритост и работа в екип.

30 други книги от същия раздел: