Хоби

Разгледани книги

Делтапланеризъм - книга 1 Уголеми

Делтапланеризъм - книга 1

13,00 лв

Повече информация

ИздателствоЛитера Прима Корицимеки
Година~Страници93
ЕзикбългарскиФорматголям
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


Мечтата за човека птица беше осъществена от делтапланера. С минимални разходи - няколко алуминиеви тръби, няколко стоманени въжета и около 15 кв.м платно, всичко тежащо около 30 килограма - човек може свободно да се рее във въздуха, усещайки вятъра по кожата си. Земята се вижда от нова перспектива. Това безтегловно планиране високо над земята с крила, които са сякаш присадени, е преживяване, което никога няма да ти се случи в живота.
Делтапланерът е прибор, който като колелото или лодката може да се управлява практически от всеки човек. Почти не е необходима сила, но трябват много упражнения и теоретични познания. Може да се лети през лятото и през зимата, в средновисоки и високи планини, над дюни и в клисури и благодарение на техниката за влачене дори и равнината. Планерът се събира лесно и може да се пренася удобно на покрива на автомобила. Което означава, че може да летиш там, където искаш. Ограничителните предписания са много по-малко от тези при полетите с планери или моторни самолети.
За да се упражнява този спорт, са необходими две важни предпоставки: основно обучение и сигурен летателен апарат. Тази книга е съставена по официалния германски учебен план. Тя трябва да съпътства обучението, да задълбочи наученото и то да влезе дълбоко в паметта.

30 други книги от същия раздел: