Източна мъдрост

Разгледани книги

Хималайският йога Свами Дев Мурти Уголеми

Хималайският йога Свами Дев Мурти

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

Издателство   ЕТ Владимир Въжаров Корици   меки
Година   2010 Страници   302
Език   български Формат   среден
ISBN   9549150968 Състояние   нова

 

Откъси от книгата...


ЗАВЕТИТЕ НА МАХАРИШИ СВАМИ ДЕВ МУРТИ
"Вслушвайте се в болките на другите, помислете как да помогнете на другия. Всички заедно сме едно семейство. В мислите си пожелавайте доброто на всеки. За добро минало, за добро настояще, за добро бъдеще. Доброто бъдеще трябва да дойде и да остане."

"Най-големият Учител е любовта. Да обичаш, означава да забравиш за себе си и чак тогава можеш да обичаш. Когато се смяташ за нещо отделно и смяташ другия за нещо съвсем отделно, обич няма. Дай всичко от себе си. Любовта е всичко. Всичко! Духът, душата, тялото, умът - трябва да ги опазиш чисти."

За автора
Атанас (Наско) Атанасов е професионален журналист. От 1971 г. работи в някои от централните вестници и в списания с екологична и езотерична тематика. Писал е по проблеми на архитектурата, строителството, транспорта - и защитата на природата. Отрано се занимава с източна философия и йога. По време на двегодишния престой на Свами Дев Мурти в България (1969-1971 г.) е неотлъчно с него. Автор е на книгата „Хималайската йога на Свами Дев Мурти", излязла през 2009 г., след което отправя покана и организира повторното посещение на Свами Дев Мурти в България отново след 40 години, описано в тази книга.

30 други книги от същия раздел: