Източна мъдрост

Разгледани книги

Покой на ума Уголеми

Покой на ума

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоСиела Корицимеки
ГодинаСтраници112
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN9789542815815СъстояниеНОВА

Откъси от книгата...


Постигане на пълно присъствие тук и сега.

В "Покой на ума" Тик Нят Хан ни напомня, че интегрирането на тялото и ума е единственият начин да бъдем напълно живи във всеки миг, докато ходим, готвим, шофираме и по време на всяка друга дейност от всекидневието, без да се изгубваме в собствените си мисли. Единствено като култивираме осъзнатост на тялото и въплътен ум, можем да бъдем напълно живи.

Като обединява древната мъдрост и съвременната мисъл, "Покой на ума" осигурява основа, за да се започнат практиките за осъзнаване и да се разберат принципите на осъзнатостта ум-тяло. Научавайки, че физическото тяло и умът ни са неделими при сътворяването на нашите възприятия и преживявания, можем да започнем да се доверяваме на способността си да създаваме собственото си добро състояние, и да я подхранваме.

Тик Нят Хан е един от най-известните и уважавани дзен-майстори в света днес и оказва важно влияние за развитието на западния будизъм.

"Не можем да се лекуваме само с ума си. Мисленето може да бъде продуктивно и креативно, но ако тялото и умът не бъдат интегрирани, нашето мислене в голяма степен е безполезно и неплодотворно."
Тик Нят Хан

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: