Из Словото на Учителя Петър Дънов

Разгледани книги

Намалена цена! За Българите и България. Част 1 Уголеми

За Българите и България. Част 1

Продуктът вече не е наличен

Страници245
ИздателЕкобелан
Корицимеки
Година2016
Езикбългарски
Форматсреден
СъстояниеНОВА

Повече информация

Христос ми казва: „Ида да помогна на този народ, да загладя всичките недоразумения и да разбия всичките препятстващи духове“. Аз и Христос едно сме! И с нищо друго не можете да ме подмамите, освен с вашата Любов.

... В църква, направена от камък, дърва и кал не ходя, но постоянно съм в Църквата, същинската ЦЪРКВА, в която аз стоя постоянно и в която искам всинца вие да пребъдете. Казвам ви: ходете си в църква, обичайте свещениците, но живейте с Христа! В този закон седи спасението на българския народ и на всички вас.

... Да съединявам, да обединявам затова ме е пратил Господ тук. Даром съм взел даром ще ви го дам. Не искам друго, освен вие да Любите Господа. Аз бих желал българите да приемат това Учение, а после нека заличат името ми, нека ме забравят! Знаят ме тук като г-н Дънов, а не знаят какво е моето истинско име. Един ден как ще ме търсят!

... Който иска да опита, нека приложи това Учение и ще види резултата. Само така българският народ ще може да се издигне, а не по друг начин.

... Господ казва: „България ще бъде благословена!”. Времето ще покаже Истина ли говоря.

... Всички хора, всички семейства, всички общества носят отговорност за положението на своя народ. Всеки човек поотделно е толкова отговорен, колкото и управляващите.

... След хиляда години България ще бъде голяма, ще разполага с толкова земя, колкото не е предполагала, ще я управлява един от най-добрите царе.

... Кой човек е българин? Който носи в себе си следните четири качества: Честност, Справедливост, Разумност и Доброта.

...Още от създаването на света Бог е начертал границите на България, предвидил е каква форма на управление да има. Един ден този план ще се приложи.

... Какво означава думата българин? Тя е от древен произход. Коренът и се крие в дълбоката древност. Под българин разбирам човек, който търси Учителя си, намира Го и учи. От гледището на Божествената филология това е значението на думата българин. Ако ме разбираш българин си ако не ме разбираш, не си българин.

... Българин значи човек на Духа!

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: