История Археология Краезнание

Разгледани книги

Голямата колегия Уголеми

Голямата колегия

10,00 лв

Страници232
ИздателЕкс-Прес
Корицимеки
Година2008
Езикбългарски
Формат150/200/12 мм
Състояниемн. добро

Повече информация

Биографичен справочник за учителите от Дряновското училище "Максим Райкович" Юбилейно издание, посветено на 150-годишнината от Дряновското класно училище.

ДОБРОТО УЧИЛИЩЕ И ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ ОСТАВАТ
Този изключително ценен исторически справочник видя бял свят благодарение на професионализма и всеотдайния труд на нашите колеги - Генчо Витанов - учител по литература и писател, Галя Евтимова - учител по история, Венцислав Симеонов - фотограф-художник, уредниците от Исторически музей Дряново, специалистите от Националния музей на образованието - Габрово и Държавния архив -Габрово, за което, от името на цялата педагогическа колегия на СОУ „Максим Райкович”, им благодаря от сърце. Благодаря и на всички спомоществователи, които помогнаха за издаването на тази книга, за да се съхрани част от паметта на Дряново. Тези местни патриота, автори, дарители и приятели на училището с благородния си жест направиха поклон не само пред историята на Дряновското класно училище, а и към историята на родния ни град.
„Голямата колегия” ще остане завинаги, за да напомня за онези дряновски учители, конто са имали изключителния шанс и привилегия да принадлежат към СОУ ”Максим Райкович”. Книгата ни сродява с едно общо вълнение, това на бившите и настоящи учители и ученици, превърнали се вече в част от историята на един от духовните скрижали на Дряново.

30 други книги от същия раздел: