История Археология Краезнание

Разгледани книги

Нова Моята страна и моят народ Уголеми

Моята страна и моят народ

9,80 лв

Повече информация

Издателство   Прозорец Корици   меки
Година   2008 Страници   310
Език   български Формат   среден
ISBN     Състояние   много добро

 

 Откъси от книгата... 

Мемоарите на Негово Светейшество Далай Лама, прокуден в изгнание от комунистически Китай, са забележителен исторически документ. Той разказва историята на своето кратко и непокорно властване, което завършва с ужасяващо разорение и систематично изтребление на неговия народ от страна на китайците.

Цивилизован и състрадателен човек, както и всеотдаен реформатор, Далай Лама описва живота, обичаите и религията на обикновените хора в Тибет, сред които е роден, а също така открит и обявен за въплъщение на своя предшественик – за четиринайсетия Далай Лама според древните тибетски традиции.

След инвазията на Китай Международната комисия на юристите извършва подробно разследване на ситуацията в Тибет. Ужасите, открити от Комисията, надхвърлят здравия разум. Някои от тях намират място и в тези страници, написани с чувство за трагизъм, но и с достойнство.

"Историята на тибетския духовен водач и на неговия народ е вдъхновяваща, тъй като е проникната от всеопрощаващия дух на един будистки монах." "Ню Йоркър"

30 други книги от същия раздел: