Исторически романи

Разгледани книги

Нова Фердинанд лисицата - Цар на България Уголеми

Фердинанд лисицата - Цар на България

9,90 лв

Страници412
ИздателИнтерфред
Корицимеки
Година1992
Езикбългарски
Формат230 / 160 мм.
Състояниеизползвана - добро

Повече информация

Една изключителна книга!
Стизън Констант е псевдоним на британския публицист от български произход Стоян-Константин Владимиров Данев, роден през 1931 г. в София. Авторът на книгата „Фердинанд — Лисицата” (Foxy Ferdinand, Tsar of Bulgaria) (1979) дава невероятни и непубликувани досега сведения около живота на цар Фердинанд
"Когато говорим за връзките на Фердинанд, нямаме предвид любовни афери, тъй като не съществува никакво доказателство за дълбоки, романтични или сантиментални чувства, никакви любовни писма или разбито сърце (що се касае до неговото)... Единственият човек, когото той истински обичаше, беше майка му, чиято любов беше изцяло насочена към него", пише Констант.
На 16 години Фердинанд вече налага на събеседниците си своя стил на разговор, в който преобладават цветисти двусмислици. Някои дами били заслепени от вещината и опита на този още младеж да прави най-мръсни намеци, завоалирани изкусно. "Той шокираше, но и покоряваше така, че никога не беше покореният. Скоро си спечели репутацията на непостоянен мъж и в същото време печелещ успех в любовните афери", разказва за младия наследник на Кобург Стивън Констант. Един цар не трябва да пише, а само да подписва. Аз трябва да дам съвет на моя син да не пише никому писма. Ако е опасно да пишеш, за да кажеш нещо, дваж по-опасно е да пишеш, за да не кажеш нищо. Особено младите принцове трябва да се пазят да не пишат на жените. Тези жени имат тънката хитрост да пазят писъмцата и такива ми навлякоха хиляди неприятности.

30 други книги от същия раздел: