Икономика

Разгледани книги

Към съвършенство във фирменото управление Уголеми

Към съвършенство във фирменото управление

Продуктът вече не е наличен

Повече информация

ИздателствоНаука и изкуство Корицимеки
Година1988Страници450
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


Книгата е една от първите лястовици в българското книгоиздаване на тези тема (добре, че първо руснаците я преведоха и издадоха...)

Когато книгата излиза в САЩ в началото на 80-те години, тя бързо се превръща в супербестселър - става най-търсената книга извън художествената литература.

За това има много причини - висок професионализъм, сериозност на изследването, голяма познавателна стойност и добра аргументация на основните тези, ясен, жив и близък до широката аудитория език и стил на авторите умението им да разказват увлекателно за сериозни неща, без да маниерничат с наукообразни фрази, но и без да снижават научното равнище.

Томас Дж. Питърс е роден в Балтимор. Завършил е строително инженерство в Корнел-ския университет и стопанско управление в Станфордския, където е защитил и докторска дисертация. Той ръководи своя собствена консултантска фирма — консултантския център "Пало Алто", и преподава във Факултета по стопанско управление на Станфордския университет. Бил е един от ръководителите на «МакКинзи & Към-пани». Редовно публикува в «Уол Стрийт Джърнъл» и други издания. Живее в гр. Пало Алто, Калифорния.

Робърт X. Уотърман-младши е роден в Денвър. Защитил е инженерна геофизика в Минно-геоложкия институт към университета в Колорадо и стопанско управление в Станфордския университет. Той е един от директорите на «МакКинзи & Къмпани», като по-голямата част от 21-годишния си трудов път е посветил на икономиката. Често публикува материали по въпроси на управлението на икономиката и е хонорован преподавател във Факултета по стопанско управление на Станфордския университет и института по управление «ИМЕДЕ» в Лозана. Женен е, има син и дъщеря. Работил е в Япония, Австралия и Европа, но постоянното му местожителство е в околностите на Сан Франциско.

30 други книги от същия раздел: