Физика и астрономия

Разгледани книги

Намалена цена! Сами ли сме във Вселената Уголеми

Сами ли сме във Вселената

3,50 лв

-50%

7,00 лв

Повече информация

ИздателствоОтечество Корицимеки
Година1982Страници177
ЕзикбългарскиФорматсреден
ISBN~Състояниеизползвана - добро

Откъси от книгата...


Небелетристична, за възможността да съществуват други разумни същества във Вселената.
Агоп Мъгърдич Мелконян е български писател-фантаст, преводач, журналист, университетски преподавател и книгоиздател.

Агоп Мелконян е български арменец. Дипломиран инженер, Мелконян дълго време работи като журналист в седмичния вестник „Орбита", където пише за най-новите научни открития в областта на физиката, техниката и астрономията.

Като писател, Агоп Мелконян е един от най-четените български фантасти. Автор на десетина книги: романи и сборници с фантастични повести и разкази. Автор е също така на голям брой пиеси (три от които са представяни на професионална театрална сцена) и сценарии за филми. Негови произведения са преведени на 65 езика.
Като преводач, Агоп Мелконян сътрудничи на издателство Георги Бакалов за подбора на поредицата „Библиотека Галактика", Превежда произведения на братя Стругацки, Едгар Алън По и др.

Издател е на списанието за научна фантастика „Омега" и редактор на месечното списание "Върколак", по-късно преименувано в „Зона F".
Преводач на арменска литература и поезия, публикувани от издателство „Ерато", Агоп Мелконян е и един от основателите на катедрата по арменистика към Софийския университет, и преподавател по арменска филология.

Агоп Мелконян е член на Съюза на българските писатели. Печели първата награда за фантастика „Гравитион" през 1991 г.

24 други книги от същия раздел: