Фентъзи Фантастика

Разгледани книги

  • Едем

    В изчисленията имаше грешка. Вместо...

Нова Намалена цена! Едем Уголеми

Едем

3,60 лв

-10%

4,00 лв

Страници205
ИздателХристо Г. Данов
Корицитвърди
Година1981
Езикбългарски
Форматсреден
Състояниемн. добро

Повече информация

В изчисленията имаше грешка. Вместо да преминат над атмосферата, те се врязаха в нея. Корабът пронизваше въздуха с грохот, който цепеше тъпанчетата. Пресовани в хамаците, хората усещаха напрежението на амортизаторите, предните екрани пламнаха и угаснаха, възглавницата от нажежени газове, притискаща носа, стопи външните обективи, спирането беше закъсняло и недостатъчно. Кабината се изпълни с воня на изгоряла гума, под пресата на претоварването всички ослепяваха и оглушаваха, идваше краят, но дори това не бяха в състояние да помислят, всичките им сили не стигаха, за да разширят гръдния кош, да поемат дъх — това вместо тях правеха все още работещите кислородни пулсатори, помпеха ги с въздух като спукани балони. Изведнъж ревът стихна.
Запалиха се аварийните лампи, по шест от всяка страна, хората се размърдаха, алармен сигнал червенееше над пулта на двигателя, нацепен и сплескан като хармоника, по пода шумоляха парчета от изолация, от плексиглас, грохотът беше утихнал — всичко бе погълнато от глух нарастващ писък.
— Какво се... — изхриптя Докторът, като изплю гумения мундщук.
— Лежи! — предупреди Координаторът, който гледаше в последния неповреден екран.
Ракетата се преметна като ударена от таран, найлоновите мрежи, в които бяха повити, зазвънтяха като струни, за миг всичко замря като превъртаща се люлка, достигнала върха, после забуча.

30 други книги от същия раздел: