Фентъзи Фантастика

Разгледани книги

Нова Намалена цена! Ветеран Уголеми

Ветеран

16,00 лв

-20%

20,00 лв

Страници446
ИздателКолибри
Корицимеки
Година2013
Езикбългарски
Формат150/220/25 мм
Състояниемн. добро към отлично

Повече информация

Преводач: от английски Радостин Желев

Продължението - „Война в небесата“ - виж тук.

Вече шестдесет години човечеството е във война с "Тях" - с техните Нинджи и Берсерки. Извънземна цивилизация, продукт на генно инженерство, създадена да изтребва безмилостно човешкия род. Ветеранът Джейкъб Дъглас прекарва дните си в незаконни боеве, надпреварвания с мотори и запои, но когато е обявена единайсета степен на опасност, той бива отново призован, за да тръгне по следите на ИК, инфилтрация с ксеноморфи. Решението му да наруши правилата на играта става повод за напрегнато преследване от страна на майор Ролистън и Сивата дама, което ще го отведе от покрайнините на Дънди в Шотландия до Ню Йорк, Атлантида и далечния Сириус и в което той ще увлече със себе си и малолетната проститутка Мораг, религиозния хакер Езичник (който мечтае да направи Бог в мрежата), воина гуркха Рану и пирата киборг Балор, като междувременно ще открие и следите на своите двама изчезнали бойни другари - журналиста Хауърд Маджи и сержант Грегър Макдоналд.

Разказ за жестоки битки, лоялност между приятели и утопични представи за бъдещото идеално устройство на обществото и за един Бог, създаден от човешкия разум - всичко това можете да откриете на страниците на романа "Ветеран" на младия британски автор Гавин Смит. Историята на "Ветеран" продължава в страниците на романа "Война в небесата".

Гавин Смит е роден в Дънди, Шотландия, но в момента живее в Лестър, Англия. Завършил е Медийни науки, има специализация в областта на филмовите сценарии и магистърска степен по Средновековна история. „Ветеран“ е дебютното произведение на младия, светкавично нашумял британски писател.

30 други книги от същия раздел: