Фентъзи Фантастика

Разгледани книги

Намалена цена! Война в небесата Уголеми

Война в небесата

19,20 лв

-20%

24,00 лв

Страници592
ИздателКолибри
Корицимеки
Година2016
Езикбългарски
Форматсреден
СъстояниеНОВА

Повече информация

Завладяващото продължение на "Ветеран" (първата част виж тук) е напрегнат SF трилър, който съчетава твърдата военна фантастика с космическа опера, киберпънк, антиутопия и големи дози черен хумор.

Престъпленията на Кликата са изобличени от Бога в мрежата, но тя не е победена. Майор Ролистън и последователите му събират сили в колониалните светове, за да завладеят пак Земята. Лаланд е система с червено джудже. Единствената годна за живот планета в нея е Лаланд 2. Едната ѝ страна е обърната постоянно към Слънцето и гори, а другата е покрита с вечен лед. Сумрачната ивица между двете зони е обитавана от хора, но те живеят дълбоко под земята, за да се пазят от корозивните бури и киселинната атмосфера. Някъде там се намира и Цитаделата - тайната база на Черните ескадрони, в която Ролистън прави чудовищни експерименти с нови биотехнологични оръжия. За да го спрат, Джейкъб и другарите му трябва да проникнат в сърцето на непристъпната крепост. Задача, която изглежда прекалено трудна дори за опитен ветеран като него. Трудна, но не и невъзможна.
"Ако обичате научна фантастика, не пропускайте Гавин Смит. Той промени правилата на жанра."
Стивън Бакстър

"Гавин Смит съживи научната фантастика. Изключителен талант."
Питър Ф. Хамилтън

"Малко автори умеят да забавляват така читателите."
Скай Фай Нау

Гавин Смит е роден в Дънди, Шотландия, но в момента живее в Лестър, Англия. Завършил е Медийни науки и притежава магистърска степен по Средновековна история. През 2011 г. излезе продължението на "Ветеран", "Война в небесата", а през април 2013 г. беше издаден нов научнофантастичен роман - "Ерата на Скорпиона".

30 други книги от същия раздел: