Езотерика

Разгледани книги

Намалена цена! Книга за ДЪЛБОКОТО Уголеми

Книга за ДЪЛБОКОТО

10,80 лв

-10%

12,00 лв

Страници258
ИздателЛогос
Корицимеки
Година2002
СъстояниеНОВА

Повече информация

 Откъси от книгата... 


Бог е скрит в нашата Дълбочина.


Ние не трябва да проучваме Същността на Бога като едно Същество извън нас...


Бог не се намира в нашите висини. Бог не се намира в нашите простори. Бог е скрит в нашата дълбочина. И Toй е толкова дълбоко скрит, че ние вечно ще Го търсим. В това търсене ние вечно ще осъществяваме себе си. Търсачите ще живеят всякога, а тези, които са прекъснали търсенето си, те ще умират всякога, защото те ще живеят в привидни светове и животът им ще е привиден.


 

Който придобие Новото съзнание...


Казват: Господ турил живота в хората още отначало. - Не, този живот отиде вече. Сегашният, новият живот, който иде, moй важи.


Господ даде в началото на времената един живот, а сега иска друг. Господ даде на хората стария живот, но всели в тях Духа Си, за да могат те да преработят стария живот и така всеки да може да има дял в светостта на живота. Всеки, които придобие новото съзнание, той е придобил дела си в Святата Божия Слава.


 

Възкресява в себе си Древното Начало...


Важен е този принцип, който трябва да залегне в нашите Души, че само Бог е благ. Ако ние признаваме само Бога за благ, тогава ще настъпи вечният живот...


Всеки ученик, който приема идеята, че само Бог е благ, той възкресява в себе си Древното Начало. Той оживотворява в себе си своята естествена божественост. А всеки, който не приема тази идея, той се отдалечава от Началото на живота и се принася като жертва в световете на смъртта.


 

Влюби се в своето самопожертвувание.


В даден случай, когато един ученик иска да разреши един въпрос за себе си, той трябва да прояви своята Любов към Бога... Той трябва да бъде мълчалив, но вътре в себе си, в сърцето си трябва да направи всички жертви.


За да разрешиш един важен въпрос в живота си, трябва да проявиш Любов към Бога. Да проявиш Любов към Бога, това не означава да пожертваш нещо от себе си, а това означава да пожертваш самия себе си. Пожертвай се самият ти, за да не излъжеш себе си. Пожертвай се за един велик и разумен живот.


 

Ти си заключен в определена форма, за да постигнеш онази разумност, която ще те освободи.


Трябва да знаете, че преди повече от 20 милиона години човек е бил в едно животинско състояние, не е бил тъй интелигентен, както сега, не е имал тия условия да се прояви, минал е през много форми, докато стигне сегашното си състояние. И отсега нататък пак ще минава през много форми, докато дойде до по-високо положение.


Изначално човекът е бил създаден като една велика Душа. Но впоследствие, когато е бил даден свободният избор, човек е имал правото да избира състоянията си на живот, които определят формите. Всяка форма дава различен опит, различно съдържание на Душата. Когато една Душа минава през една животинска форма, това не означава, че тя е животно. Макар и живеейки във формата, тя си има свой независим живот, защото Душата си остава всякога Душа. Ако едно животно спасява живота ти и ако един човек посяга на живота ти, къде се намира Душата? Не са важни формите, през които минава Душата и не е важно колко дълго живее Душата в една определена форма. Важен е опитът, който придобива Душата. Човешката Душа трябва да преброди много форми, за да възстанови своята изначална форма, която е наречена Бог. Човек може да бъде животно и в човешка форма; човек може да бъде животно и извън човешката форма - в астралния свят.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: