Езотерика

Разгледани книги

Намалена цена! В Храма на Учителя. Том 1 Уголеми

В Храма на Учителя. Том 1

19,20 лв

-20%

24,00 лв

Страници328
ИздателЛогос
Корицимеки
Година2008
СъстояниеНОВА

Повече информация

 Откъси от книгата... 

Аз мога да скъся пътя ви


Бог работи в света, във всяка жива душа... Той сам може да свърши работата си и без Мене, но като ви говоря, Аз ускорявам вашата еволюция. Това, което можете сами да постигнете в една година, с Мене ще го постигнете в един ден. (29/стр. 325)


И без Мене може да живеете, но това не е живот. И без Мене Бог ще ви учи, но това ще отнеме хиляди години. И без Мене може да дишате, но Аз мога да ви дам нещо повече. То е Диханието, което сте изгубили. Аз мога да скъся пътя ви, защото иначе много ще дишате и въздишате. Дишането е второстепенно. Дишането е само едно жизнено начало, а Диханието е Първичното Божествено Начало. Аз ви водя към древното Дихание. Да дишаш, това е дървото за познанието, дървото на падението. Да влезеш в древното си Дихание, то е дървото на мистичния живот. Тук е общуването с висшия свят. А Учителят е Този, Който съкращава пътя.

 


 

 

Връзката с ангелите


— Може ли човек да влезе във връзка с ангелите? — Може. Аз правя това всеки ден. (29/стр. 334)


Връзката с ангелите е естествена и чисто духовна. Аз всеки ден общувам с тях. Допускането на светли мисли е допускането на ангелите да живеят в нас. И ако го правим всеки ден, ние заживяваме съвместен живот с тях. Колкото повече се възвишаваме в Любовта си към Бога, толкова сме по-достъпни за ангелите. Светлите мисли ни правят подобни на ангелите — внимателни, будни, въоръжени със светлина.

 


 

 

Древното място


Всички Учители в света минават един тежък изпит. Те са на изпит и като могат да минат, ще минат в едно състояние вече, за което хората не са слушали даже, но докато дойдат до него! (42/стр. 349)


Великите Учители преминават през велики изпити. Преминавайки през огромния мрак, Великият Учител събужда в Себе Си Своите древни Очи — Очи на Зората, Очи на Утрото. В голямото изпитание в Учителя изгрява Вечността. А в свръхизпитанието, за което хората не подозират, Учителят се връща в мястото, в което е бил преди Вечността — Древното място.

 


 

 

Туй, което Аз ви говоря сега


На вас ви давам упътвания и туй, което Аз ви говоря сега, в миналото трябваше 30 години да прекарате в някоя пагода или капище и да ви се дадат много изпити, за да ви се кажат тия думи, които Аз ви казвам. (43/стр. 12)


Аз ви давам думи и упътвания, които ви връщат във Вечността. Аз съм огнена Истина. Аз съм Невидимото, което коригира живота. Аз нося на Моите избрани ученици Гласа на Духа. Аз ги дарявам със скритото наблюдение. И всеки, който Ме слуша, ще бъде приет в дълбините ми. Аз знам незнайни слова. Тези слова Мистерии ги пазят.

 

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: