Езотерика

Разгледани книги

Нова Речник на книгата на природата - аналогии, образи, символи Уголеми

Речник на книгата на природата - аналогии, образи, символи

29,00 лв

Страници 520
Издател Виделина
Корици меки
Година 2019
Език български
Формат среден
Състояние НОВА

Повече информация

Книгата на природата е тук, широко отворена пред нас, и в нея можем да четем не само за чудесата на вечната мъдрост, които Твореца е вложил във всеки камък, във всяко цвете, във всяка звезда, във всеки човек, но и за това как да разрешаваме проблемите, които се изправят ежедневно пред нас. В тази книга откриваме решението и на най-сложните философски въпроси. Защото законите са аналогични както горе, така и долу физическите явления винаги имат съответствия в сферите на сърцето, на ума, на душата и на духа. Което е долу, е като онова, което е горе. И което е горе, е като това, което е долу, за да се вършат чудесата на Единния." Този принцип, посочен от Хермес Трисмегист, ни дава важен ключ. Нека не му позволим да ръждясва!"
Омраам Микаел Айванхов

Учителят Обраам Микаел Айванхов успява да направи психичния и духовния живот достояние на твърде разнородна аудитория, като използва аналогии, образи и символи. През годините, в които разпространява Учението (1937-1986), той неизменно привежда изобилие от примери. Настоящият речник не претендира за изчерпателност, въпреки че е много богат.

Учителят Омраам Микаел Айванхов - френски педагог и философ от български произход, пристига във Франция през 1937 г. Въпреки че творчеството му засяга различни аспекти от Посветителната наука, той уточнява: "Въпросите, които стоят пред нас, ще бъдат неизменно същите: да разберем себе си, да открием смисъла на съществуването си и да надмогнем препятствията, нами­ращи се на пътя ни. Затова, не очаквайте да ви говоря за нещо друго ¤ аз ще се връщам неизменно върху тези теми, свързани с нашето развитие, с трудностите ни, с пътя, който ни предстои и с методите да го изминем."

Творчеството на Омраам Микаел Айванхов се представя поначало като система от няколко хиляди импровизирани беседи и разговори, които са били стенографирани и записани на магнетофонни ленти и видео-касети. В процес на постоянно издаване, към момента то включва над 80 тома на френски език и е частично преведено на 37 други езика.

30 други книги от същата категория: