Езотерика

Разгледани книги

Нова Книга на духовете Уголеми

Книга на духовете

18,00 лв

Страници 255
Издател Астрала
Корици меки
Година 1994
Език български
Формат среден
Състояние добро

Повече информация

За мен Книга на духовете" от Алан Кардек е едно от най-великите откровения на времето."
Елена Блаватска

АЛАН КАРДЕК (1804 - 1869) е един от най-известните автори в окултизма. Създател е на съвременния спиритизъм, чието учение и практика, под различни форми и имена, има своите многобройни последователи и днес.

"Книга на духовете" е резултат от многогодишната дейност на основаното от Алан Кардек "Общество за психически изследвания" в Париж. Проблематиката на записаните отговори и послания от духовете е всеобхватна: Бог сътворение, въплътяване, прераждане> безсмъртие. Книга на духовете е оценявана като "втора Библия", като велико откровение от висшите светове.

Недоверчивото отношение към съществуването на духовете се корени в липсата на познания за тяхното естество. Обикновено те се приемат като нещо, чието съществуване не е необходимо да се демонстрира. Много хора ги познават само от фантастичните истории, чути през детските години, почти както някои познават историята от романите - без стремеж да проверят дали тези истории, изчистени от забавните допълнения, имат някаква фактическа база. Не им се главоболи с това да отстранят горчивата обвивка, за да стигнат до бадема, и затова направо го хвърлят. По същия начин някой пуритани, шокирани от някоя ругатня, подлагат всичко на отрицание.

30 други книги от същата категория: