Езотерика

Разгледани книги

Намалена цена! Пътуване към Икстлан Уголеми

Пътуване към Икстлан

16,15 лв

-5%

17,00 лв

Страници288
ИздателНародна култура
Корицимеки
Година1984
Езикбългарски
Форматакадемичен
Състояниекъм отлично!

Повече информация

„Пътуване към Икстлан" е книга от известна в много страни на света поредица, в която нейният автор — социолог и антрополог от Калифорния, разказва за своите срещи и разговори с индианци, обитаващи планинската пустош на границата между САЩ и Мексико.

Сред тях се откроява шаманът дон Хуан Матус, централна фигура в поредицата, който въвежда Карлос Кастанеда в странната и магнетична атмосфера на доколум-бовата епоха, все още жива във вярванията, легендите и представите за света на индианските племена.

„Пътуване към Икстлан" е едно от стъпалата, които авторът сякаш е изкачвал към хилядолетната мъдрост на човечеството чрез своите беседи с дон Хуан, чрез притчите и афоризмите, които е записвал. В отзивите си и за тази книга, и за останалите от поредицата, някои критици не прикриха съмненията си в реалното съществуване на дон Хуан Матус, намекнаха за литературно-научна мистификация...

Но независимо дали е дневник на учен или художествено произведение с фиктивен персонаж, „Пътуване към Икстлан" представлява вълнуващ разказ за възвишената нравственост на човека от народа, на един беден, стар и всъщност самотен индианец, чиято мъдрост е средство за оцеляване, за честна победа над обстоятелствата, за съхраняване на гордостта и достойнството.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: