Езотерика

Разгледани книги

Намалена цена! АР ХАВАРАЯ - правилата на живата духовност Уголеми

АР ХАВАРАЯ - правилата на живата духовност

Продуктът вече не е наличен

Страници210
ИздателЛогос
Корицимеки
Година2007
СъстояниеНОВА

Повече информация

 Откъси от книгата... 

Бъди цвете.

Бъди цвете, което привлича слънцето. Бъди цвете, което привлича вятъра. Бъди цвете, което привлича дъжда. Слънцето осветява, вятърът раздвижва, дъждът освежава, но никой не разбира намеренията на цветето. Бъди цвете с незнайно намерение. Незнайното е съкровено.Бъди дълбок.

Дълбокото не борави със света. Дълбокото не борави с отвъдното. Дълбокото не борави с нещата. Дълбокото не е привързано. Дълбокото е отвъд всичко. То е нашата неизменна природа.Бъди необвързан.

Не се обвързвай със света. Не се обвързвай с мислите си. Не се обвързвай и със своето дихание. Така ще познаеш себе си. Познаването на себе си е познаване на същественото. Що е Бог? Бог е същественото. Който е узнал същественото, нищо друго не му трябва.Бъди потопен.

Бъди потопен в себе си, а не в света. Бъди потопен в същността си, а не в събитията, които се случват. Бъди потопен в собствената си тайна и ще узнаеш, че ти и Бог сте единна тайна.Открий себе си.

Ти можеш да откриеш себе си само в своята нероденост. Ти можеш да откриеш себе си само в своята древност. Ти можеш да откриеш себе си само в своята непостижимост. Ти си просто тайна непостижима. Който е открил това, е открил себе си.Бъди свещен полъх.

Движи се като свещен полъх. Мисли и чувствай свещено. Действувай свещено. Така ще узнаеш Свещения Извор на живота. Свещеният човек е приятел с тревичката и с небесата.Следвай собствения си път.

Твоят път е невидим и близък до тебе самия. Чуй гласа на своя път, той е скрит в сърцето ти. Твоят път е като тайнствен вятър. Той ще те отведе до Великата Тайна.Живей в безмълвие.

Безмълвието е дълбоко, безмълвието е непреходно. Безмълвието не е мълчаливо, то е първичен говор. Безмълвието определя пълнотата на общуването. Безмълвието е най-древния език.Опознай Мрака.

Когато Мракът дойде, не го превръщай в страдание. Когато Мракът дойде, не го превръщай в бедствие. Мракът е мистичен, той мълви потайности. Който разбере тези потайности, той става лъчезарен, той става слънце. Слънцето изхожда от обятията на мрака.Върви бързо като костенурката.

Познавах костенурка, която живя до седемстотин години. Как така тя извървя своя път до седемстотин години? Кой й показваше този път? Дао я научи. Дао научи костенурката на постоянство и затова тя върви бързо. Човекът се движи много бавно, защото не е постоянен. Докато моята костенурка се завърна в Дао. Не е ли тя по-бърза от човека?Бъди възходящ в смъртта.

Възходящият дух преминава през смъртта и ограбва. Възходящият дух преминава през смъртта незабелязано, защото смъртта няма очи за първичното, за истинното. Тя може да улавя само греховното, падналото. Тя не познава възходящото в човека, защото тя самата няма възход в себе си.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: