Езотерика

Разгледани книги

Живот за ЦЯЛОТО Уголеми

Живот за ЦЯЛОТО

3,00 лв

Повече информация

Издателство АйхамаКорици меки
Година 2001Страници 100
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние нова

 

 Откъси от книгата... 

Човешката душа


Животът на земята е подложен на едно постоянно ограничение. Човек е всячески обвързан от оня порядък, който сега съществува на земята. Цялото естество на човека чувства това ограничение - и тялото му, и сърцето му, и умът му, и волята му. Дори висшите, безсмъртни начала у човека - неговата душа и неговият дух - дотолкова са ограничени в проявите си на земята, че за повечето хора те дори не съществуват като нещо реално. И действително, това за повечето хора е така - Божественото у тях, душата, е в спящо състояние и само от време на време се пробужда като един дълбок вътрешен потик, който действа периодически. Би могло да се каже, че сърцето на човека в земния живот не живее, а робува, че умът му също не живее, а слугува.


Свободният живот на сърцето, ума, душата и духа - това именно е „загубеният рай". Защото под "рай" или "Небе", в окултен смисъл на думата, се подразбира света на човешкото сърце, ум, душа и дух - свят, криещ в себе си всички възможности за свободно и всестранно развитие на човека.


Под „Небе" следователно се разбира разумният свят, в който царува законът на Любовта във всичката му пълнота и сила. А Любовта е Първичното Начало, от което всичко произтича. Тя е съществувала преди да започне своето съществувание каквото и да било в света - тя е съществувала преди всичко!


Земята в окултен смисъл на думата е място, в което Любовта още не царува. Ето защо, тя е място на безредие, безначалие, егоизъм, дележи и нескончаеми борби. ...

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: