Езотерика

Разгледани книги

Книга на МЪДРИТЕ ПОУЧЕНИЯ Уголеми

Книга на МЪДРИТЕ ПОУЧЕНИЯ

5,70 лв

Повече информация

Издателство ЛогосКорици меки
Година 2002Страници 254
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние нова

 

 Откъси от книгата... 

Притчата е метод на Господа, метод на Любовта. Тя е онова огледало, което ни разкрива Истината, без да ни осъжда. Притчата всякога говори на нашата Душа.


Един ден Давид видя една хубава, красива жена, която била женена, и той я пожела за своя жена. И заповяда на слугите си да турят мъжа й на първата бойна линия, та дано бъде убит в сраженията. И наистина мъжът й бива убит. Давид взима тази красива жена за своя и заповядва на придворните си да казват, че той направил едно благодеяние на тази бедна вдовица. Тази жена зачева от него. Но Окото на Господа вижда всичко, Той знае самата Истина, затова праща пророк Натан при Давида да му каже, че не е направил добре. Натан разказва на Давида следното нещо: На един богат човек дохождат гости. Той иска да ги нагости, но за това угощение не взима никоя овца от своето стадо, но взима единствената овца на един беден човек и нея заколва.  Давид като чува това нещо, извиква: Осъждам този човек на смърт!  Натан му казва: Знаеш ли, че този човек си ти?


 

 

Най дълбокото преживяване в живота на човека е, когато човек бъде изоставен напълно от всички. Това е начинът, по който Бог се заражда в човека.


За да познае човек дали има Господ в света, или няма, трябва да го оставят всички хора, пък и да го оставят и всички животни, и всички дяволи, и всички ангели, да остане сам самичък, да няма на кого да уповава - само тогава в дълбината на душата си той ще чуе онзи Божи Глас да му проговори. Той ще почувства дълбоко в душата си нещо нежно, топло, което го сгрява, оживява и вдъхновява. Само така човек може да разбере какво нещо е Бог. Когато всички млъкнат, Бог проговаря. Когато всички те изоставят, Бог те приема.

Заедно с тази книга, купуват още и:

30 други книги от същия раздел: