Антикварни

Разгледани книги

Великата Борба Уголеми

Великата Борба

7,00 лв

Забележка има подчертавания

Повече информация

Издателство   Нов Живот Корици   меки
Година   1993 Страници   432
Език   български Формат   голям
ISBN     Състояние   мн. добро

 

Откъси от книгата...

В страниците на тази необикновена книга, концентрирала най-­значителните моменти от времето след Христос, е повдигната завесата на скрити факти, останали “зад кулисите” на историята. Разкрити са нейните движещи механизми, показано е кой стои зад тях и какви са закономерностите, които ги ръководят. Посочени са с далечен прицел резултатите им за нашето съвремие и за бъдещето на света чак до прогнозирания от Библията край на човешката история.

Великата борба започва с тъжните заключителни сцени от историята на Ерусалим ­ града, отхвърлил Човека от Голгота. Следвайки великия път на народите оттогава насам, книгата разкрива разтърсващи факти от преследването на първата християнска църква и от по­късното голямо отстъпление на християнството. Изнася интригуващи факти за тъмното Средновековие с неговите клади и кръстоносни походи, тържествени литургии и лов на вещици. Анализира всемирното пробуждане през Реформацията, дало ход на велики идеи и личности. Разкрива тежкия за Франция и Рим урок поради отхвърлянето на принципите на библейската истина. Увлекателно разказва за възникването и развитието на протестантизма, за религиозните пробуждания от близкото минало и... близкото бъдеще.

Тази книга би могла да се печата и разпространява само във време на религиозна свобода, защото тя “реже”, и то много остро, по някои от най-­установените идеи и институции на днешния ден, особено църковните. Създава прозрачност около тъжната история на изневерили на своя Бог църкви, около преследването на довчерашни съюзници. Алармира за вече изпълнили се библейски пророчества във връзка с оформящата се опасна коалиция между църква и държава, която ще играе безславна роля точно преди приключването на великата борба между доброто и злото, в която участва цялото човечество.

30 други книги от същия раздел: