Антикварни

Разгледани книги

Духовни песни Уголеми

Духовни песни

18,00 лв

Повече информация

Издателство  Корици меки
Година 1991Страници 254
Език българскиФормат среден
ISBN  Състояние добро

 

 Откъси от книгата... 

ПРЕДГОВОР

Песента, като израз на вътрешния живот, увеличава радостта, прогонва отчаянието и прави труда в живота приятен. По домовете на вярващите трябва да се чуват песни на радост и славословие. Религиозната песен е молитва и разговор на човека с Бога.

На ония, които обичат да славословят Господа и да общуват с Него чрез духовни песни в личния си и в църковния живот, ние предлагаме това ново издание, с пожелание тя да ги подкрепва и насърчава в борбите на живота и в надеждата им, докато постигнат пълна победа на доброто над злото.

От последното издание на нашата песнарка са изминали повече от 30 години. През това време в практиката на нашата общност се утвърдиха много нови песни, търсени и разпространявани от човек на човек. За улеснение на любителите на тези песни, а също така и за по-голям избор при нашите богослужения, в настоящото издание са добавени 150 текста на такива песни, които са познати и се пеят в едни или други адвентни кръгове в нашата страна. За да не се затрудни търсенето, досегашната номерация на песните е запазена, а новите текстове имат номера от 301 до 450.

В песните са направени малки корекции на текста с цел да се избегнат някои остарели поетични похвати или пък несъответствия между поетичната и музикалната стъпка.

Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде с всички!

30 други книги от същия раздел: